sumber : gsm arena

Review | Xiaomi Redmi Note 9 Pro (Max)

Xiaomi menghasilkan banyak pemain pertengahan, tetapi Redmi Note 9 Pro telah muncul secara konsisten dalam beberapa bulan terakhir, sentiasa menarik minat besar. Oleh itu, kami ingin tahu tentangnya dan memutuskan untuk melakukan tinjauan jangka panjang ini untuk melihat apakah ia juga dapat menonjol dalam apa yang ditawarkannya dalam penggunaan sehari-hari di lautan peranti serupa pada beberapa titik harga.

Ini sebenarnya adalah salah satu masalah utama dengan renjer pertengahan bagi kebanyakan orang – terdapat banyak masalah. Jumlah pilihan yang ada sangat mengejutkan – jauh lebih tinggi daripada pada segmen pasaran mewah. Ini menjadikan persoalan “mana yang patut dibeli” mendapat jawapan yang lebih kompleks daripada jika kita hanya membincangkan model terbaik.

Oleh itu, mari kita ketahui apakah Redmi Note 9 Pro adalah telefon yang bernilai wang. Kami mengkaji pendahulunya jangka panjang, Redmi Note 8 Pro, tahun lalu dan kami kagum dengan apa yang dibawanya untuk mendapatkan wang itu, dan kami tidak sabar-sabar untuk melihat apakah Redmi Note 9 Pro memenuhi itu.

Perhatikan bahawa skema penamaan Xiaomi yang sangat membingungkan menyerang lagi. Telefon yang kami miliki di sini disebut Redmi Note 9 Pro di Eropah, tetapi peranti yang sama dijual di India dengan Redmi Note 9 Pro Max. Telefon bernama Redmi Note 9 Pro di India dikenali di Eropah sebagai Redmi Note 9S. Dan tidak satu pun daripada ini adalah Redmi Note 9 Pro 5G yang baru diumumkan. Lihat, kami memberitahu anda bahawa ia membingungkan.

Performance, Smoothness

Redmi Note 9 Pro menggunakan Snapdragon 720G, yang benar-benar dekat dengan kertas ke 730 dan 732. Sejauh penggunaan dunia nyata di luar permainan, untuk semua maksud dan tujuan, seseorang boleh menganggap ketiga-tiga ini serupa dengan praktikal tidak dapat dibezakan.

Penjenamaan chipset ini sedikit mengelirukan, bagaimanapun, dalam buku kami, kerana perbezaan prestasi (dan terutamanya kelancaran) antara ini dan siri 8 jauh lebih tinggi daripada kenaikan satu digit yang mungkin anda percayai. Ini masih merupakan SoCs pertengahan 4G berprestasi terbaik Qualcomm, itu pasti, tetapi jangan berfikir bahawa kerana 7 sangat dekat dengan 8, ada perkara serupa yang berlaku dengan bagaimana keadaan apabila anda menggunakan telefon dengan 720/730 / 732 berbanding 865. Mereka berbeza dunia.