Pos Malaysia – Menyambung semula cukai jalan, pembaharuan lesen memandu dari 9 Ogos

KUALA LUMPUR: Pos Malaysia akan meneruskan pembaharuan cukai jalan dan lesen memandu di semua pejabat posnya mulai Isnin (9 Ogos) dengan janji temu.

Dikatakan dalam satu kenyataan pada hari Sabtu (7 Ogos) bahawa pelanggan boleh membuat janji temu melalui fitur Outlet Finder di www.pos.com.my atau aplikasi mudah alih Pos Malaysia mulai hari Ahad (8 Ogos), sambil menambahkan bahawa janji tersebut perlu dilakukan untuk mengelakkan sesak di premis mereka.

“Pelanggan dibenarkan untuk menempah hanya satu slot janji temu setiap hari dan melakukan maksimum tiga transaksi setiap janji temu,” katanya dalam kenyataan itu.

Pos Malaysia juga menggesa para pelanggan untuk mematuhi prosedur operasi standard (SOP) seperti memakai topeng muka, memeriksa suhu badan, mengimbas kod MySejahtera dan mematuhi peraturan jarak fizikal satu meter di premis dan mengelakkan dari mengunjungi gerainya jika mereka merasa tidak sihat atau mengalami gejala Covid-19.

Pelanggan juga boleh menyampaikan pertanyaan mereka kepada AskPos di www.pos.com.my atau melalui aplikasi mudah alih Pos Malaysia mereka.